Turbūt sunkiai rasime tokių, kurie jų neragavo. Net ir tie, kurie skeptiškai vertina vaisius salotose, sutinka, kad šiuo atveju tai puikus derinys.
Tačiau šiandien norime pasiūlyti paragauti kiek kitokių salotų – jų receptą pasiūlė mūsų skaitytoja Gintė.
„Populiariąsias brokolių salotas daugelis gamina su majonezu, o aš išbandžiau nuostabų užpilą, dėl kurio man jos tapo dar tobulesnės. Prie salotų su majonezu net nebesinori grįžti.
Esu gaminusi šias salotas su dar vienu kiek netikėtu ingredientu – keletu šaukštų konservuotų virtų avinžirnių. Man jie puikiai derėjo, bet jei nenorite, galima apsieiti ir be jų“, – tikina Gintė.
Dalinamės jos receptu.
Traškios brokolių salotos su spanguolėmis ir gaiviu užpilu
Reikės:
- brokolio galvos,
- poros saujelių džiovintų spanguolių (jei mėgstate saldžiau – daugiau),
- trečdalio stiklinės saulėgrąžų,
- trečdalio raudonojo svogūno galvos,
- pusės skardinės konservuotų avinžirnių (nebūtinai),
- druskos.
Užpilui reikės:
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
- 1 v. š. klevų, agavų sirupo (labai rekomenduoju!) arba medaus,
- 1 v. š. obuolių acto,
- 1 a. š. garstyčių (naudojau grūdėtąsias),
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Brokolius supjaustykite žiedynėliais. Užvirkite puode vandenį, išjunkite kaitrą, suberkite brokolius ir palaikykite 5 min. Supilkite į rėtį ir pakratykite, kad pasišalintų vanduo. Tai šiek tiek suminkštins brokolius ir paryškins jų žalią spalvą.
Svogūnus smulkiai supjaustykite, saulėgrąžų sėklas keletą minučių pakepinkite sausoje keptuvėje, kad šiek tiek apskrustų. Nepamirškite pamaišyti.
Sudėkite brokolius, spanguoles, avinžirnius, svogūnus, saulėgrąžų sėklas į dubenį. Paruoškite užpilą ir apliekite juo salotas, sumaišykite.