O ir ne veltui, nes jos labai lengvai pagaminamos, patraukliai atrodo, yra skanios ir puikiai tinka įsidėti į pietų dėžutę arba greitai vakarienei, kai grįžus iš darbų nesinori nieko gaminti.
Nors jas dažniau gaminu šiltuoju metų laiku, kai nesinori karšto maisto, bet ėmiau ir užsimaniau jų dabar.
Naudojau paprastus makaronus, o į padažą dėjau šiek tiek majonezo, bet norint sveikesnio patiekalo paprastus makaronus keiskit į pilno grūdo, o vietoj majonezo dėkit daugiau graikiško jogurto. Tada turėsit super sveikas salotas – sąžinė tikrai negrauš.
Graikiškos makaronų salotos
Reikės:
- apie 250 g mėgstamų makaronų (penne ar fussili);
- saujos vyšninių pomidorų;
- pusės agurko;
- geros saujos juodų alyvuogių;
- apie 100 g fetos sūrio;
- 1 mėlynojo svogūno.
Padažui reikės:
- 2 v. š. majonezo;
- 2 v. š. graikiško jogurto;
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio česnako miltelių;
- smulkiai tarkuotos 1 citrinos žievelės;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės ir padedame į šalį kad visiškai atvėstų.
Susmulkiname pomidorus, agurką, alyvuoges, fetos sūrį ir mėlynąjį svogūną.
Gaminame padažą: visus ingredientus gerai išmaišome.
Dideliame dubenyje išmaišome makaronus, smulkintas daržoves, fetos sūrį bei padažą.
Patiekiame apibarstę šviežiais bazilikais.
Receptu pasidalijo „Food for your mood“