Reikės:
- 80 g naminio žemės riešutų sviesto,
- 1/2 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus (1/4 puodelio, jeigu mėgstate ne taip saldžiai),
- 6 v. š avinžirnių nuoviro,
- 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus,
- 1 puodelio filtruoto vandens,
- 2 puodelių miltų,
- 2 v. š kepimo miltelių.
- Papildomai: miltelinio cukraus (cukrus, maltas kavamale).
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
Žemės riešutų sviestą sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite avinžirnių nuovirą, aliejų, vandenį.
Berkite 1 puodelį miltų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Įmaišykite likusius miltus.
Pilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 40 min.
Atvėsinkite ant grotelių ir supjaustykite kvadratėliais.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Vegan pipiras“
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.