Iš šio kiekio išeina 1,5 l desrto.
Porcijos 6.
Užtruksite, kol pagaminsite apie 10 min. Stingti prireiks mažiausiai 3 val.
- 6 kiaušinių baltymai;
- 6 a. š. želatino (+ 100 ml vandens jei išbrinkinti);
- 4 v. š. cukraus (jo kiekį galite reguliuoti pagal save);
- Geras žiupsnis citrinos rūgštelės.
Želatiną užpilame vandeniu ir apliekame brinkti. Baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui supilame cukrų ir citrinos rūgštelę.
Jų kiekį pasireguliuojame pagal savo skonį. Garų vonelėje ištirpiname želatiną. Silpna srovele pravėsusią želatiną supilame į baltymų masę. Masę gerai išplakame ir supilame į indą, kuriame ruošiamės stingdyti desertą.
„Paukščių pieną“ statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį desertą galite aplieti tirpintu šokoladu. Aš šį kartą jį pabarsčiau šaltyje džiovintomis avietėmis.
Želatinos kiekis priklauso nuo baltymų. Kiek baltymų, tiek a. š. želatinos.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“