Grikių miltai yra labai maistingas sudėtinis ingredientas. Todėl iš jų iškeptuose blyneliuose yra daugiau baltymų ir skaidulų, nei kepiniuose iš paprastų miltų.
Be to, blyneliuose iš grikių miltų yra ir daugiau vitaminų bei mineralų.
Taigi, tai – labai sveikas ir kartu gardus patiekalas.
10-12 mažų blynelių reikės:
- 1 puodelio (128 g) grikių miltų;
- 2 labai prinokusių bananų;
- 3/4 puodelio (175 ml) augalinio pieno;
- 1 šaukšto (7 g) maltų linų sėmenų;
- 1 šaukštelio (5 g) kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio (5 g) cinamono;
- 1 šaukštelio (5 ml) vanilės ekstrakto;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- imbiero miltelių, trintų gvazdikėlių, muskato miltelių
Pagardinimui:
- Žemės ar migdolų riešutų;
- sviesto;
- uogienės;
- klevų ar agavų sirupo;
- uogų;
- pjaustyto banano;
- lydyto juodo šokolado.
Paruošimas:
Dideliame puode sutraiškykite bananus. Sudėkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite šaukštelį kokosų aliejaus, kad blynai nepriliptų. Pilkite tešlą taip, kad išeitų maždaug 5cm skersmens blyneliai.
Iškeptus blynelius papuoškite vienu ar keliais pateiktais pagardinimais. Skanaus!
Dėkojame „Pick Up Limes“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.