Ali Gadžijevas, įkvėptas visiems gerai žinomo Kuršėnų vyniotinio, improvizuodamas iškepė purų biskvitinį vyniotinį su pieninio šokolado ir lazdyno riešutų kremu, dekoruotą karamelizuotais lazdyno riešutais.
Žaismingas ir linksmas gamybos procesas netruko prabėgti, o rezultatas nustebino daugelį.
Lazdyno riešutų vyniotinis
Reikalingi produktai
Biskvitui:
50 g miltų,
2 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
80 g cukraus (kiaušiniams plakti),
2 kiaušinių baltymų,
30 g cukraus (baltymams plakti).
Kremui:
150 g pieninio šokolado,
100 g lazdynų riešutų pastos,
360 g grietinėlės.
Papuošti:
200 g skrudintų karamelizuotų lazdyno riešutų,
miltelinio cukraus.
Kaip gaminti
Pirmiausia reikia pasiruošti kremą. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę. Dubenyje sumaišyti šokoladą su lazdyno riešutų pasta ir užpilti užvirusia grietinėle bei gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.
Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki purios masės. Kiaušinių baltymus taip pat išplakti su cukrumi iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus ir vėl viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Gautą masę paskleisti tolygiai vienodo storio sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 7 minutes. Iškepusį biskvitą nuimti nuo skardos ir atvėsinti ant darbastalio.
Išimti atvėsusį kremą iš šaldytuvo ir išplakti iki purios masės. Paskleisti jį tolygiai ant atvėsusio biskvito paviršiaus ir pasilikti porą šaukštų dekoravimui.
Suvynioti vyniotinį ir paviršių aptepti likusiu kremu. Apiberti karamelizuotais lazdyno riešutais ir apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!