Šį kartą didkepsnį patiekiau su stipraus skonio čimičiurio padažu, kuriame yra mano taip mėgstamų česnakų.
Didkepsnį rekomenduoju valgyti su šviežiomis kopūstų salotomis ir keptais pomidorais.
Jautienos didkepsnis su čimičiurio padažu
Reikės:
- 220 g jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo,
- druskos,
- juodųjų pipirų,
- 1 puodelio petražolių,
- 1 puodelio kalendrų,
- 4 česnako skiltelių,
- 1/2 a. š. aitriosios paprikos dribsnių,
- 1/3 a. š. raudonėlių,
- 1/4 puodelio baltojo vyno acto,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus.
Salotoms reikės:
- raudonojo kopūsto,
- baltojo kopūsto,
- morkos,
- petražolių,
- saulėgrąžų sėklų,
- alyvuogių aliejaus,
- citrinų sulčių,
- druskos.
Kaip gaminti
Didkepsnį nusausinkite ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba tol, kol iškepsite pagal individualų skonį. Iškepusį didkepsnį lengvai pagardinkite druska, pipirais, uždenkite folija ir leiskite pastovėti.
Petražoles, kalendras, raudonėlius, česnakus, aitriosios paprikos dribsnius ir actą sudėkite į smulkintuvą ir viską sumalkite iki tirštos konsistencijos.
Kopūstus, morkas ir petražoles susmulkinkite, viską šiek tiek padaužykite, kad daržovės suminkštėtų ir petražolės paskleistų aromatą. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, įberkite druskos, saulėgrąžų sėklų ir viską išmaišykite.
Keptuvėje, kurioje kepė kepsnys, keletą minučių pakepkite pusę citrinos. Vėliau sultis galėsite užspausti ant kepsnio arba salotų.
Pomidorus su šakelėmis apšlakstykite aliejumi ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 10–15 minučių.
Kepsnį supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite čimičiurio padažu ir patiekite karštą.
Kartu patiekite salotas, pomidorus ir keptą citriną.
Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“