Ridikas liaudies medicinoje jau nuo senovės buvo naudojamas kaip vaistas nuo peršalimo, kosulio gydymui, sąnarių ir raumenų skausmui numalšinti, gydyti mažakraujystę. Taip pat juodasis ridikas naudojamas ir grožio srityje, kadangi skatina plaukų augimą ir gerina odos būklę.
Virtuvės virtuozas Arnas Noreika linki išlikti sveikiems ir jauniems ir dalinasi paprastu, bet ne prastu receptu.
Juodųjų ridikų, morkų ir obuolių salotos su medumi bei graikiniais riešutais
Salotoms pasigaminti reikės:
- 350 g juodojo ridiko,
- 200 g morkų,
- 150 g obuolių,
- 50 g graikinių riešutų,
- 30 g natūralaus medaus,
- 20 g balzaminio acto,
- 20 g alyvuogių aliejaus,
- pusės citrinos sulčių,
- šviežių mėtų.
Kaip gaminti
Į dubenėlį įdėkite medų, supilkite balzamiko actą, alyvuogių aliejų, išspauskite citriną ir viską išmaišykite iki vientisos masės – tai mūsų nuostabus padažas.
Plonais šiaudeliais sutarkuokite juoduosius ridikus kartu su morkomis (jokiu būdu netarkuokite burokine tarka, nes skonis bus visiškai kitas).
Į tą patį dubenį sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus nuluptus obuolius bei šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus.
Salotas apšlakstykite padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas gerai įsigertų į salotas. Skanaus!