Žinau, jos tikriausiai svajojo apie troškinį su jais, bet aš ėmiau ir paeksperimentavau. Krūtinėlę iškepiau su daržovių įdaru.
Skanu ir neįprasta. Kartosiu dar ne vieną kartą.
Vištos krūtinėlė su daržovių įdaru
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 4 porcijas, užtruksite apie 40 min.
Reikalingi produktai:
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 2 v. š. miltų;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnis pipirų;
- druskos pagal skonį;
- 1 morka;
- 1 sauja brokolių žiedų (aš naudojau šaldytus);
- 30 g fermentinio sūrio;
- šlakelis aliejaus;
- 50 g cukinijos.
Kaip gaminti
Krūtinėlę įpjauname per pusę išilgai, tik neperpjauname iki galo, o ištiesiame. Truputį pamušame virtuviniu plaktuku. Pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku.
Fermentinį sūrį sutarkuojame.
Morką supjaustome šiaudeliais, brokolių žiedynus pasmulkiname, cukiniją supjaustome kubeliais.
Daržoves sumaišome su sūriu. Įdarą paskirstome ant krūtinėlės kepsniukų. Juos perlenkiame.
Apvoliojame miltuose, apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Perkeliame į kepimo indą ir baigiame kepti orkaitėje.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25–30 min.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“