Kepti obuoliai su varške – skanėstas, primenantis vaikystę

2019 m. sausio 17 d. 14:07
„Food for your mood“
Receptas
Kepti obuoliai man primena vaikystę – juos dažniausiai kepu vėlyvą rudenį, kai naminiai obuoliai pradeda trauktis ir skaičiuoja paskutines savaites.
Daugiau nuotraukų (2)
Aš mėgstu obuolius su įvairiais įdarais, pavyzdžiui avižų arba varškės. 
Šie – su varškės įdaru, tad siūlau nepraleisti progos sunaudoti paskutinius obuolius arba tiesiog pabandyti išsikepti pirktinių. 
Obuolių viršų nupjauname, išskobiame šaukštu gana giliai, šonus pabadome šakute – šis žingsnis labai svarbus, jeigu nenorite valgyti obuolienės! 
Įdarui varškę (naudojau mažą pakelį 9 proc. riebumo varškės – užteko maždaug 6 obuoliams) sumaišome kartu su šaukšteliu vanilinio cukraus, cinamonu, šlakeliu citrinos sulčių, pasaldiname cukrumi arba medumi pagal skonį.
Aš pridėjau šaukštelį riešutų sviesto, nes jį tiesiog dievinu, bet jis tikrai nebūtinas.
Įdarome obuolius.
Dėliojame obuolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 20-25 minutes iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba kol obuoliai suminkštės.
Ant kiekvieno dar karšto obuoliuko uždedame po šaukštelį medaus ir apibarstome smulkintais graikiniais riešutais, išsilydęs medus – tarsi vyšnia ant torto – pakelia šį paprastą deserčiuką į aukštumas.
Receptu pasidalijo „Food for your mood“
obuoliaikepti^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.