Aš mėgstu obuolius su įvairiais įdarais, pavyzdžiui avižų arba varškės.
Šie – su varškės įdaru, tad siūlau nepraleisti progos sunaudoti paskutinius obuolius arba tiesiog pabandyti išsikepti pirktinių.
Obuolių viršų nupjauname, išskobiame šaukštu gana giliai, šonus pabadome šakute – šis žingsnis labai svarbus, jeigu nenorite valgyti obuolienės!
Įdarui varškę (naudojau mažą pakelį 9 proc. riebumo varškės – užteko maždaug 6 obuoliams) sumaišome kartu su šaukšteliu vanilinio cukraus, cinamonu, šlakeliu citrinos sulčių, pasaldiname cukrumi arba medumi pagal skonį.
Aš pridėjau šaukštelį riešutų sviesto, nes jį tiesiog dievinu, bet jis tikrai nebūtinas.
Įdarome obuolius.
Dėliojame obuolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 20-25 minutes iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba kol obuoliai suminkštės.
Ant kiekvieno dar karšto obuoliuko uždedame po šaukštelį medaus ir apibarstome smulkintais graikiniais riešutais, išsilydęs medus – tarsi vyšnia ant torto – pakelia šį paprastą deserčiuką į aukštumas.
Receptu pasidalijo „Food for your mood“