„Gerai pagalvokite ir tikrai prisiminsite, kur esate padėję tokius molinius indelius. Kai kada mugėse matau, kad ir dabar jais prekiauja. Galima sakyti, kad šie indeliai – kasdieninės kulinarijos dalis“, – sako B. Nicholson.
Čanachai jai sukelia malonius prisiminimus: „Atsimenu jų nuostabų skonį iš vaikystės – mama visko į juos pridėdavo, pastatydavo į orkaitę ir ilgai kepdavo. Kaip skanu būdavo valgyti visa tai, kas juose išsitroškina... Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite.“
B. Nicholson rekomenduoja išbandyti du čanachų variantus – vienas labiau tradicinis, o kitas – įkvėptas Azijos skonių.
Čanachai su dešrelėmis
Reikės:
2 svogūnų,
300–400 g plonų kiaulienos dešrelių,
1 morkos,
1 didelio obuolio,
400 g raugintų kopūstų,
kmynų, šviežių čiobrelių,
žiupsnio maltos kalendros,
druskos, šviežiai maltų pipirų,
poros saujų džiovintų slyvų,
vandens.
Aštrūs čanachai su daržovėmis
Reikės:
2 šaukštelių žaliosios kario pastos,
4 česnako skiltelių,
1 aitriosios paprikos,
1 skardinės kokosų pieno,
po saują laiškinių svogūnų, petražolių ir krapų,
200 g moliūgų,
200 g cukinijų,
200 g saliero gumbo,
150 šparaginių pupelių,
4–5 slyvų,
druskos, šviežiai maltų pipirų,
citrinos.
Gaminimo būdas – laidos įraše.