Neslėpsiu – iš pradžių vyras klausė: kam krevetes gadini sriubai? Bet kai išviriau šią sriubą, valgė pasimėgaudamas ir dar kartojo.
Man ji pasirodė soti – po jos tikrai nereikia antro patiekalo.
Ar dar gaminčiau? Žinoma. Čia faktas kaip blynas, kad ši sriuba bus dar ne kartą ir ne du mano virtuvėje.
Jeigu norite egzotiško ir kažko skanaus bei sotaus, kviečiu pasigaminti šios sriubos.
Kokosų pieno sriuba su krevetėmis
Iš nurodyto kiekio pagaminsite 4 asmenims, užtruksite 30 min.
Reikalingi produktai:
- 2 v. š. aliejaus,
- 1 saldžioji raudonoji paprika (tokios neturėjau, naudojau žalią),
- 8 pievagrybiai,
- 1 v. š. sutrintų česnakų,
- 1 v. š. tarkuoto imbiero,
- 2 v. š. raudonos kario pastos,
- 1,5 l vištienos sultinio,
- 2 v. š. sojų padažo,
- 3 v. š. žuvies padažo,
- 1 nedidelė skardinė kokosų pieno,
- 500 g virtų krevečių,
- 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų,
- 1 v. š. žaliosios citrinos sulčių,
- 1 nedidelis ryšelis svogūnų laiškų,
- 100 g ryžių makaronų.
Kaip gaminti
Puode įkaitiname aliejų.
Sudedame smulkintą papriką ir pakepiname pora minučių, tada sudedame pjaustytus pievagrybius ir pakepiname dar kelias minutes ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
Sudedame išspaustus česnakus, tarkuotą imbierą ir maišydami pakepiname, kol pasklis malonus aromatas. Sudedame kario pastą ir išmaišome.
Supilame vištienos sultinį, kokosų pieną, dedame žuvies padažą, sojų padažą, beriame pipirus ir dedame ryžių makaronus. Paverdame kelias minutes, kol makaronai išverda.
Sudedame krevetes ir paverdame porą minučių.
Pilame sriubą į dubenėlius, pagardiname žaliosios citrinos sultimis ir užbarstome smulkintų svogūno laiškų.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“