Mane išgelbėjo ši skani, greitai paruošiama užtepėlė, kurios receptu su manimi pasidalino mano bendradarbė Miglė. Ir patikėkite – pastebėjau, kad labai daug idėjų ir receptų aš pasiskolinu iš jos. O tai tik rodo, kad ji yra puiki šeimininkė.
O aš tik džiaugiuosi būdama tarp tokių žmonių, su kuriais galiu kalbėti apie maistą, dalintis receptais.
Varškės užtepėlė su lašiša
Reikalingi produktai (6 porcijoms):
- 200 g šaltai rūkytos lašišos;
- 300 g varškės;
- 200 g lydyto sūrelio;
- ryšelis krapų;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis aitriosios paprikos (jei mėgstate aštriau, nors tikrai nebūtina).
Kaip gaminti
Varškę pamaigome šakute ar pertriname per sietelį. Įmaišome lydytą sūrelį. Lašišą supjaustome mažais gabalėliais. Į varškės masę sudedame lašišą, smulkintus krapus. Viską gerai išmaišome pagardiname druska ir aitriosiomis paprikomis.
Varškės užtepėlę tepame ant duoniuko, sumuštinių duonos riekelės ar skrebučio.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“