Mano gaminti batonėliai pasižymi gerokai lengvesniu, mažiau saldžiu skoniu, bet tuo pačiu primena mano mėgstamą desertą.
Paruošimas itin lengvas, lengviau gal net nebūna.
Riešutų sviesto batonėliai
Reikalingi produktai:
- 1 puodelis 100% žemės riešutų sviesto;
- 1/3 puodelio skysto medaus;
- 3 puodeliai avižinių dribsnių.
Papuošimui:
- 1/2 plytelės juodojo šokolado;
- burnočio sėklų.
Gaminimo eiga
Riešutų sviestą sumaišome su medumi. Suberiame avižinius dribsnius ir viską gerai išmaišome.
Į batonėlių formeles arba kepimo popieriumi patiestą formą supilame paruoštas avižas, viską gerai suspaudžiame, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Batonėlius išimame iš formelių arba, jeigu naudojote paprastą kepimo formą, supjaustome. Aptepame ištirpintu šokoladu, apiberiame burnočio sėklomis ir dedame atgal į šaldytuvą. Laikome, kol šokoladas sustings.
Saldu, greitai paruošiama ir sveika.
Batonėlius laikome šaldytuve, sandarioje dėžutėje, kad neprisigertų jokių kito maisto kvapų. Tuomet skanėstais galėsime mėgautis visą savaitę.
Kad ir kaip būtų skanu, siūlau jais nepiktnaudžiauti, nes visgi riebalų riešutų svieste yra nemažai.
Man tokie saldumynai padeda nepirkti saldainių, ir kai užsimanau kažko saldaus, suvalgau pusę batonėlio. Numalšinu saldumo poreikį, ir jaučiuosi gerai, nes suvalgiau sveiką, savo pačios gamintą saldumyną.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“