Šis receptas nuo įprastų keksiukų receptų skiriasi tuo, jog Arnas keksiukams pagaminti panaudojo daug sveikų ingredientų, dėl kurių saldėsis taps sveikesnis, bet ne ką mažiau skanesnis.
Šiuose keksiukuose nėra įprastų miltų, riebalų ir pridėtinio cukraus, tad jais pasimėgauti galės ir tie, kurie saugo kūno linijas.
Keksiukai su bananais ir džiovintais vaisiais
Reikės:
- 200 g avižinių dribsnių,
- 50 g kokosų drožlių,
- 100 g migdolų miltų,
- 2 vnt. bananų,
- 60 g džiovintų spanguolių,
- 60 g datulių,
- 1 didelio kiaušinio baltymo,
- 1,5 a.š. kepimo miltelių.
Kaip gaminti
Avižinius dribsnius sumalkite iki rupių miltų (tai padaryti padės virtuvinis kombainas). Gautus miltus sumaišykite su migdolų miltais, kokosų drožlėmis bei kepimo milteliais.
Smulkiai sutarkuokite bananus ir įmaišykite į gautą masę kartu su džiovintomis spanguolėmis ir susmulkintomis datulėmis.
Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.
Gautą masę supilstykite į keksiukų formeles ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.