Laidos „Gardu gardu“ vedėjas virtuvės šefas Gianas Luca Demarco siūlo išsikepti vištienos, pievagrybių ir porų pyragą, puikiai tinkantį šaltoms svaitgalių popietėms.
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais
Reikės:
- 600 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos be odos,
- 150 g nedidelių pievagrybių,
- 1 poro,
- 0,5 l vandens,
- 1 sultinio kubelio,
- 50 ml sauso baltojo vyno,
- 50 ml riebios grietinėlės,
- 25 g sviesto,
- 2 valg. š. miltų,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio pipirų,
- ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Užvirti puode vandenį ir ištirpinti jame sultinio kubelį.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti į keturias dalis. Porą gerai nuplauti ir supjaustyti siaurais pusžiedžiais. Vištieną supjaustyti stambiais kubeliais.
Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti porus. Kai jie suminkštėja, suberti pievagrybius, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada supilti baltąjį vyną, išmaišyti ir sudėti vištieną. Viską gerai apkepinti. Sumažinti kaitrą ir palikti troškintis.
Prikaistuvyje išlydyti sviestą, suberti miltus ir šluotele nuolat sparčiai maišyti iki vientisos masės. Tada po truputį supilti sultinį ir nuolat maišyti iki vientiso padažo. Išjungti kaitrą ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir supilti į vištienos ir pievagrybių keptuvę. Permaišyti ir patroškinti 2-3 minutes.
Kepimo formą ištepti sviestu ir tešla iškloti dugną bei sieneles. Supilti troškinį į vidų ir viršų uždengti tešla. Sandariai sujungti ir užspausti tešlos kraštelius. Pyrago paviršių ištepti plaktu kiaušiniu.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Skanaus!