Jeigu naudosite vištų blauzdeles be sąnario, gaminti ir valgyti bus dar patogiau.
Gaminsime patiekalą viename inde – blauzdeles medaus ir garstyčių padaže su bulvėmis, morkomis, salierais ir žirneliais.
Vištiena medaus ir garstyčių padaže su daržovėmis
Reikalingi produktai:
- 500 g vištų blauzdelių be sąnario;
- jūros druskos;
- juodųjų pipirų;
- 1 a. š. česnakų granulių;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. smulkinto česnako;
- 3 v. š. skysto medaus;
- 3 v. š. grūdėtų garstyčių;
- 2 v. š. vandens;
- 400 g bulvių;
- 1 morka;
- 1 saliero stiebas;
- 1/2 puodelio šaldytų žaliųjų žirnelių.
Kaip gaminti
Vištų blauzdeles apiberiame druska, pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame blauzdeles ir kepame iš abiejų pusių po 3 minutes, kol blauzdelės lengvai apskrus.
Į keptuvę suberiame česnaką, kepiname dar minutę. Supilame medų, garstyčias, vandenį, gerai viską išmaišome kartu su vištiena.
Į keptuvę suberiame kubeliais pjausytas bulves, morkas, salierą. Išmaišome su padažu, įberiame dar šiek tiek pipirų pagal skonį ir leidžiame porą minučių pasitroškinti.
Viską perkeliame į kepimo indą ir kepame 200 °C orkaitėje 30 minučių. Į kepimo indą suberiame žaliuosius žirnelius, ir kepame dar 15 minučių arba kol vištiena pilnai iškeps ir bulvės suminkštės.
Spalvinga, sultinga ir lengvo, malonaus saldumo vištiena.
Papuošiame žalumynais, patiekiame su ryžiais.
Receptu pasidalijo „Skaniai sveikai“