Joje esančios aitriosios paprikos ir česnakai bus tikrieji jūsų imuninės sistemos pagalbininkai. Tad jeigu ieškote patiekalo, kuris galėtų jus pastatyti ant kojų, ši augalinė meksikietiška sriuba yra būtent tai, ko jums reikia.
Augalinė meksikietiška sriuba
Reikės (6 porcijoms):
- 2 česnako skiltelių,
- ¼ – ½ aitriosios paprikos (priklauso nuo to, kaip aštriai mėgstate),
- 1 raudonosios paprikos,
- 1 nedidelio raudonojo svogūno,
- 1,5 litro vandens.
- 2 vnt. daržovių sultinio kubelių,
- 3 nedidelių bulvių,
- 1 nedidelės saliero šaknies (200 g),
- šaldytų arba konservuotų kukurūzų (200 g),
- virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių (300 g),
- druskos,
- šviežių kalendrų.
Kaip gaminti
Smulkiai supjaustome česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką ir raudonąjį svogūną ir porą minučių pakepinam virš vidutinės ugnies.
Į puodą įpilam vandens ir jam užvirus įmetam porą sultinio kubelių. Dedam pakepintas daržoves ir smulkiai supjaustytas bulves ir saliero šaknį. Sumažinam ugnį ir verdam 20 minučių.
Dedam kukurūzus, pupeles, bei žiupsnelį druskos. Paliekam dar 10 minučių.
Pateikiam papuošę šviežiomis kalendromis.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kas tas avokadas“