Reikės:
200 g raudonųjų lęšių (gerai nuplautų ir 24 val. mirkytų švariame vandenyje),
1 puodelio petražolių,
6 v. š. pomidorų padažo,
4 vnt. žiedinio kopūsto žiedelių,
0,5 a. š. pipirų,
0,5 a. š. druskos,
500 g žiedinio kopūsto.
Kaip gaminti
Raudonuosius lęšius nusausinkite, berkite į smulkintuvą su S formos peiliais.
Dėkite petražolių, padažo, kopūsto, prieskonius ir susmulkinkite iki vientisos masės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
Į kepimo formą dėkite pjaustytą žiedinį kopūstą, aptepkite raudonųjų lęšių mase.
Kepkite apie 30 min.
Patiekite su špinatais, agurkais, kedro riešutais, pipirais ir druska.
Už šį receptą dėkojame tinklaraščiui „Vegan pipiras“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.