„Turbūt visi moka virti kopūstų sriubą, rauginti juos moka gal ir ne visi, bet raugintais kopūstais mėgausiuosi žiemą, o dabar dar noriu pasidžiaugti šviežiais – jų reikėtų valgyti kuo daugiau“, – sako B. Nicholson ir rekomenduoja išbandyti šia daržove įdarytus pyragėlius.
Besibaiminančius, kad pyragėlių gamyba užtruks ir bus sudėtinga, B. Nicholson nuramina: „Pyragėliai su kopūstais – nuostabus dalykas. Jiems naudoju sluoksniuotą parduotuvėje pirktą tešlą. Žinoma, ją galima pasigaminti ir patiems, bet tai nelengva. Čia puikiai tiktų ir kibinų tešla, arba paprasta mielinė tešla.“
B. Nicholson siūlo pasigaminti du pyragėlių su kopūstais variantus. Vienas, įkvėptas Europietiškos virtuvės, paskanintas šonine ir laiškiniais svogūnais. Kitas patiks Azijos virtuvės mėgėjams, nes jame – žiediniai kopūstai, karis ir garstyčios.
Pyragėliai su kopūstais
Reikės:
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 1 kiaušinio aptepimui,
- 100 g šaltai rūkytos šoninės,
- ½ kopūsto,
- 1 morkos,
- kelių laiškinių svogūnų,
- 4 saulėje džiovintų pomidorų,
- žiupsnio kmynų,
- šviežiai maltų pipirų, druskos,
- 3–4 šaukštų tarkuoto kietojo fermentinio sūrio.
Pyragėliai su aštresniais žiediniais kopūstais
Reikės:
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
- 1 svogūno,
- kelių žiedinio kopūsto žiedynų,
- alyvuogių aliejaus kepimui,
- ¼ kopūsto,
- 1 bulvės,
- 4 česnako skiltelių,
- 2,5 šaukštelio kario miltelių,
- 1 šaukštelio džiovinto imbiero,
- 1 šaukštelio uoginės paprikos,
- 2 kupinų šaukštelių garstyčių,
- druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Parengė Gertrūda Stripeikytė.