Ali šį kartą išpildė žiūrovų prašymus ir iškepė bene populiariausią pasaulyje ispanų ir portugalų desertą „Churros“ (čiūros), kitaip – spurgas.
Profesionalaus konditerio patarimai turėtų paskatinti televizijos žiūrovus pabandyti išsikepti šių spurgyčių ir namuose, atkreipiant dėmesį į svarbiausią ingredientų kiekių taisyklę: „Konditerijoje, kaip ir vaistinėje, turi būti viskas tikslu“.
Čiūros su pieninio šokolado padažu
Padažui reikės:
- 150 ml grietinėlės,
- 150 g pieninio šokolado.
Čiūroms reikės:
- 380 ml vandens,
- 170 g sviesto,
- 200 g miltų,
- 6 kiaušinių,
- 1 valg. š. cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 1 l aliejaus kepimui.
Apvolioti reikės:
- 2 valg. š. cukraus,
- 1 valg. š. cinamono.
Kaip gaminti
Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.
Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele iki visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditerinio maišelio pagalba išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
Patiekti su pieninio šokolado padažu.
Skanaus!