Grikių ir mėsos troškinys: valgis, tapęs šeimos favoritu

2019 m. sausio 3 d. 14:53
Indrė Laurinavičienė
Receptas
Grikių kruopos – nebrangios, sočios ir labai naudingos. Grikių mėgėjams siūlau išbandyti troškinį, kuris šiek tiek primena plovą. 
Daugiau nuotraukų (1)
Nesudėtingai pagaminamas patiekalas puikiai tiks darbo dienos vakarienei, nes neatima daug laiko. Bet ir skonis nenuvils – jis iškart tapo mūsų šeimos favoritu.
Šventiškesnei versijai paruošti į troškinį dėkite džiovintų grybų, prieš tai juos išmirkę.
Grikių troškinys su malta mėsa
Reikės:
  • 300 g maltos mėsos,
  • 150 g grikių kruopų,
  • 1 svogūno, 
  • 1 morkos, 
  • 2 skiltelių česnako, 
  • 2 v. š. pomidorų pastos,
  • 2–3 v. š. augalinio aliejaus,
  • laurų lapų, 
  • druskos, pipirų. 
Kaip gaminti 
Grikius nuplaukite, supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo. 
Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite puode aliejuje su tarkuotomis morkomis. Suberkite maltą mėsą, pakepkite, įmaišykite pomidorų pastą, laurų lapus. 
Suberkite grikius ir viską užliekite verdančiu vandeniu, jo turėtų būti tik šiek tiek virš grikių. Berkite druskos, pipirų, uždenkite puodą, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 20-25 minutes.
Kai grikiai bus išvirę, nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite pjaustytus česnakus ir palaikykite puodą uždengtą, kad troškinys prisigertų česnako kvapo.
Patiekite apibarstę žalumynais. 
Grikiaitroškinys^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.