Nesudėtingai pagaminamas patiekalas puikiai tiks darbo dienos vakarienei, nes neatima daug laiko. Bet ir skonis nenuvils – jis iškart tapo mūsų šeimos favoritu.
Šventiškesnei versijai paruošti į troškinį dėkite džiovintų grybų, prieš tai juos išmirkę.
Grikių troškinys su malta mėsa
Reikės:
- 300 g maltos mėsos,
- 150 g grikių kruopų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 2 skiltelių česnako,
- 2 v. š. pomidorų pastos,
- 2–3 v. š. augalinio aliejaus,
- laurų lapų,
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Grikius nuplaukite, supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite puode aliejuje su tarkuotomis morkomis. Suberkite maltą mėsą, pakepkite, įmaišykite pomidorų pastą, laurų lapus.
Suberkite grikius ir viską užliekite verdančiu vandeniu, jo turėtų būti tik šiek tiek virš grikių. Berkite druskos, pipirų, uždenkite puodą, sumažinkite kaitrą ir troškinkite 20-25 minutes.
Kai grikiai bus išvirę, nukelkite puodą nuo ugnies, įmaišykite pjaustytus česnakus ir palaikykite puodą uždengtą, kad troškinys prisigertų česnako kvapo.
Patiekite apibarstę žalumynais.