„Jau daug laiko gaminu šiuos labai skanius ir ypatingus desertus, tačiau kol atradau tinkamą ir gerą receptą, praėjo daug laiko. Norint iškepti gerą šį desertą, svarbiausia žinoti tinkamą kepimo laiką“, – rašo Mykolas.
Dalijamės jo receptu.
Šokoladiniai lavos pyragėliai („Lava cake“)
Reikės:
- 200 g juodojo šokolado,
- 100 g sviesto,
- 2 kiaušinių,
- 5 v. š. miltelinio arba paprasto cukraus,
- 2 v. š. miltų,
- kakavos,
- sviesto formelėms ištepti.
Kaip gaminti
1) Ištirpinti 150 g šokolado su sviestu.
2) Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus suplakti, kad masė būtų standi, bet ne per daugiausia. Tuomet į baltymus sudėti trynius ir miltelinį cukrų arba cukrų – ką labiau mėgstate. Tiesa, šiam desertui labiau tinka miltelinis cukrus. Viską gerai išplakti.
3) Į kiaušinių masę supilti ištirpintą, ne karštą ir ne sustingusį šokoladą. Kiaušinių ir šokolado masę gerai išmaišyti. Dėti miltus ir du kupinus šaukštus kakavos. Gerai išmaišyti.
4) Formelių kraštus ištepti sviestu ir supilti tešlą, formelių iki viršaus neužpildyti. Į supiltą tešlą įdėti vieną gabaliuką šokolado.
Dėti kepti į labai gerai įkaitintą orkaitę. Kepti 9 min. 180 laipsnių temperatūroje, jei kepate atšaldytus desertus, kepkite dviem minutėm ilgiau.
Šį desertą skaniausia patiekti su vanilinis ledais, vaisiais (braškėmis, vynuogėmis), jei mėgstate saldžiai, galite valgyti su uogiene, džemu ar kokiu nors sirupu.
Skanaus!