Prisipažinsiu, iš pradžių ne itin džiaugiausi veganiškais skanėstais iš džiovintų vaisių ir riešutų, bet pamažu prie jų pripratau ir dabar riebių tortų nebevalgau.
Cukraus nebetoleruoju, tad ieškau įvairių alternatyvų saldėsiams. Šis tortas šiek tiek saldžiarūgščio kokosų skonio. Be cukraus, su vos keliais šaukštais medaus. Lengvai paruošiamas – nepavykti tiesiog negali.
Veganiškas kokosų tortas
Pagrindui reikės:
1 puodelio maltų lazdynų riešutų,
2 puodelių džiovintų abrikosų (išmirkytų vandenyje)
1/2 puodelio aviečių,
1/3 a. š. cinamono,
6 v. š. kokosų aliejaus.
Viršutiniam sluoksniui reikės:
1 puodelio anakardžių (išmirkytų vandenyje),
2 puodelių kokosų drožlių,
4 v. š. medaus,
1/2 citrinos sulčių,
3/4 puodelio kokosų aliejaus,
1 1/2 puodelio šilto vandens.
Papuošti – bet kokių saldžiarūgščių uogų.
Kaip gaminti
Pagrindui skirtus ingredientus sumalkite iki vientisos masės. 18 cm torto formos dugną išklokite šia mase ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite viršutinį sluoksnį.
Trintuvu sumalkite anakardžius, tada sudėkite likusius ingredientus, viską sumalkite ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Vanduo suminkštins kokosų drožles, padės joms išbrinkti.
Kokosų masę dėkite ant torto pagrindo, išlyginkite paviršių, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį sustingti. Laikykite pusvalandį, tada tortą perkelkite į šaldytuvą.
Tortas jau paruoštas valgyti. Išimkite iš formos, puoškite uogomis, jei reikia – žvakėmis ir mėgaukitės puikiu gaiviu skoniu.
Tortą pjaustykite atsargiai, jis gana trapus.
Recepto šaltinis: „Skaniai sveikai“