Bet neapsigaukite – aš esu pasišventusi ožkos sūrio fanė, o jo derinys su keptu/virtu buroku išvis kažkas dieviško.
Puikiai suprantu, kad ožkos sūris toks pretenzingas produktas, ir gali būti, jog kiekvienam asmeniškai reikia laiko pribręsti prie jo kaip prie alyvuogių, kalendrų ir balzaminio acto.
Žinoma, ožkos sūrį visuomet galima pakeisti feta, tačiau ruošdama šias salotas sūrį pakepiau, tad nenumanau, ar feta išlaikytų tvirtą konsistenciją.
Mažiau kalbų, geriau pabandysiu išvardyti, ką naudojau šiai salotų lėkštei paruošti:
- salotos,
- keptas orkaitėje burokėlis,
- džiovinti pomidorai aliejuje,
- avokadas,
- vyšniniai pomidorai,
- moliūgų sėklos,
- lukštentos kanapių sėklos,
- keptuvėje apkeptas ožkos sūris,
- kietasis sūris,
- prieskoninės žolelės, pavyzdžiui petražolės,
- balzaminio acto kremas, jeigu mėgstate – man neatsiejama detalė daugelyje salotų, o ypač su ožkos sūriu.
Padažui naudojau aitriosios paprikos dribsnius, alyvuogių aliejų, medaus, česnako skiltelę bei žaliosios citrinos sultis.
Improvizuokite visur ir visada, taip įdomiau gyventi!
Receptu pasidalijo „Food for your moood“