Nustebino tiek paruošimo paprastumas, tiek skonis. Mano receptoriams trūko tik trupučio aštresnių pojūčių, todėl į avantiūrą įpainiojau svogūną. Skanaujame šį patiekalą su malonumu jau daug metų.
Silkė su bulvėmis ir žirneliais
Reikės:
- 6-8 vidutinio dydžio bulvių,
- 4 silpnai sūdytų silkių filė su oda,
- 750 ml konservuotų žaliųjų žirnelių,
- 1 didesnio svogūno,
- 100 ml nerafinuoto saulėgrąžų arba judros aliejaus,
- žiupsnio druskos,
- žiupsnio maltų baltųjų pipirų,
- žiupsnio garstyčių sėklų,
- 1 v. š. citrinos sulčių.
Kaip gaminti
Pirmiausiai kruopščiai išplaunu ir su lupenomis išsiverdu bulves.
Svarbus momentas – bulvės turi būti nepervirusios, geriau netgi truputį neišvirusios, tai suteiks tik geresnį skonį. Atvėsusias nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Juos beriu į gilesnį indą.
Silkės filė nuimu nuo odos ir supjaustau juostelėmis ir jos keliauja į indą su bulvėmis.
Iš spintelės traukiu koštuvą ir į jį supilu žirnelius, o jiems varvant labai smulkiai sukapoju svogūną.
Visus produktus gerai išmaišau, tuomet gardinu aliejumi, druska, pipirais, garstyčiomis ir citrinų sultimis.
Atsargiai permaišau ir indą nešu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tiekiu salotinėje arba taurėse.
Recepto šaltinis: „Kūmutės virtuvė“