Man jie žadina vien tik gerus prisiminimus: iškart pakvimpa vaikyste ir cukrumi nubarstytais riestainiais su pieno ar arbatos stikline.
Receptas paprastutis, produktai nebrangūs, o riestainėliai labai gardūs. Puikiai tiks ir šventėms!
Trapūs cukruoti riestainiai
Reikės:
- 230 g sviesto,
- 3 stiklinių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
Per sietelį berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir suminkykite tešlą. Suvyniokite jį į plėvelę ir palaikykite šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite mažesniais gabalėliais, padarykite volelius ir formuokite riestainius.
Vieną pusę pamirkykite cukruje ir guldykite riestainius ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite apie 15 minučių, kol vos vos paruduos, tačiau neperkepkite.