Dėl cukraus ir klevų sirupo: jeigu norite labai sveiko varianto, naudokite tik klevų sirupą. Tada prireiks 7–8 v. š. Jei nėra labai svarbu, ar šis padažas sveikaas ar ne, klevų sirupas nėra būtinas, užteks tik cukraus. Tada prireiks 7-8 v.š. cukraus. Arba galima maišyti, kaip dariau aš.
Saldumą drąsiai galite reguliuoti patys. Pagal nurodytą kiekį gausis vidutiniškai saldus padažas.
Naminis riešutų kremas arba naminė „nutela“
Reikės:
- 600 g lazdyno riešutų;
- 400 ml (1 skardinės) riebesnio kokosų pieno;
- 7 v. š. kakavos miltelių (netinka ta, kurioje tik 10-20% kakavos miltelių, rinkitės tokią, kad būtų bent jau 80%);
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- 5 v. š. klevų sirupo;
- 3-4 v. š. rudojo cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Lazdyno riešutus beriame į kepimo skardą, šauname į įkaitintą (150-160 laipsnių) orkaitę ir kepiname apie 12-15 minučių.
Kai riešutai šiek tiek pravės, nulupame odeles. Darbas ne pats maloniausias, bet kitaip nutela nesigaus tokia kreminė. Aš ėmiau po nedidelę saujelę ir patryniau tarp rankų, stengdamasi kad riešutai trintųsi vienas į kitą. Taip nukrito 95% riešutų odelių.
Lazdyno riešutus dedame į maisto smulkintuvą ir leidžiame jam dirbti savo darbą. Kol gausis riešutų sviesto konsistencija, užtruks apie 5-7 minutes. Porą kartų pamaišykite, kad viskas gerai susitrintų.
Į maisto smulkintuvą dedame likusius ingredietus ir vis pamaišydami, viską gerai sutriname.
Kur dėti/kaip pakuoti kremą?
Tikriausiai geriausias variantas – stikliniai indeliai. Kad kremas laikytųsi ilgiau, aš indelius sterilizavau: gerai išploviau, iššluosčiau ir dėjau į įkaitintą orkaitę kelioms minutėms. Tada sudėjau kremą, sandariai uždariau ir iki dovanojimo laikysiu šaldytuve.
Receptu pasidalijo „But first – food“