Idealiai Kalėdinės simfonijos pabaigai patiekite juos su vaniliniais ledais.
Kepti mandarinai su ledais
Reikės:
- 8 mandarinų;
- 60 g migdolų be luobelių;
- 1 stiklinės mandarinų sulčių;
- 1 citrinos sulčių;
- 2 cinamono lazdelių;
- 3 gvazdikėlių;
- 4 šaukštų cukraus;
- 50 g sviesto;
- vanilinių ledų patiekti.
Kaip gaminti
Mandarinus nulupkite ir kiek įmanoma pašalinkite baltas daleles.
Orkaitę įkaitinkite 180C°.
Migdolus gruzdinkite orkaitėje 8-10 min., kol truputį parusvės ir paskleis kvapnų aromatą. Ištraukite iš orkaitės ir sukapokite peiliu.
Mandarinų ir citrinos sultis supilkite į puodą, virinkite drauge su cinamono lazdelėmis ir gvazdikėliais, kol pusė skysčio išgaruos.
Cukrų suberkite į keptuvę, kaitinkite ant lengvos ugnies, kol ištirps, kai tik pradės karamelizuotis, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą. Kai sviestas ištirps, supilkite mandarinų sulčių nuovirą su visais prieskoniais. Gerai sumaišykite iki vientisos masės.
Sudėkite nuluptus mandarinus, kaitinkite juos 5 minutes vis apliejant padažu, tada sudėkite juos į karščiui atsparų indą, apliekite padažu ir kaitinkite 180C° orkaitėje dar 10-15 min., kol jie bus kaip reikiant šilti, bet neleiskite jiems suirti.
Patiekite juos apibertus kapotais migdolais su geru šaukštu vanilinių ledų.
Pasirinkite kietesnius mandarinus, kad lupant odelę, jie išlaikytų formą.
Prieskoniams čia labai tiks ir dalis mišinio, skirto karštam vynui gaminti – jame jau yra ir cinamono, ir gvazdikėlių, ir žvaigždinio anyžiaus ar kardamono, o jie irgi čia labai tinka. Neturite po ranka cinamono lazdelių? Nieko tokio – naudokite gerą žiupsnį maltojo cinamono.
Šaltinis – „Duok druskos“