Tikimės, kad skaitytojai rado daug gerų idėjų ir receptų, metas susumuoti rezultatus ir paskelbti laimėtojus.
Turbūt mažai ką nustebins, kad tikra žiemos švenčių karalienė – silkė ir patiekalai iš jos.
Į populiariausių receptų penketuką pateko net keturi silkių patiekalai.
Štai jie.
Marinuota silkė
„Svarsčiau, ar verta į jūsų rengiamą šventinių receptų konkursą siųsti šį savo virtuvės „hitą“. Ne todėl, kad abejočiau, jog jis vertas šventinio stalo, o todėl kad yra toks paprastas“, – rašo vilnietė Regina.
Jos siūlomą patiekalą – marinuotą silkę – užtrunka pagaminti vos dešimt penkiolika minučių, jam tereikia vos kelių ingredientų, tačiau jis patinka kone visiems, net ir tiems, kurie paprastai į silkę žiūri abejingai.
„Per beveik penkerius metus, kiek gaminu šią silkę, nesulaukiau abejingos ragavusiųjų reakcijos. Visi tik giria. Beje, suskaičiavau, kad patiekalo savikaina nesiekia net trijų eurų“, – rašo Regina.
Jos receptą rasite žemiau:
Šventinė silkė
Neringa L. mūsų receptų konkursui pasiūlė savo šventinės silkės receptą, kuriai ypatingo skonio suteikia saldžios razinos, o žiupsnelis cinamono – šventiškumo.
Išbandykite! Visą receptą rasite žemiau:
Pikantiška silkė
Šį receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ pasiūlė Odeta Kudopčenkienė.
Jos silkei ypatingo skonio suteikia džiovintos spanguolės ir aguonos.
Receptą rasite žemiau:
Silkė su troškintomis daržovėmis
„Noriu pasidalinti savo pačios sugalvotu, bet jau tapusiu šeimos mėgiamu receptuku. Sveika, skanu, greita! O kaip racionaliai susinaudoja rudens gėrybės!“ – rašo mūsų skaitytoja Regina Račkauskienė.
Dalijamės receptu – išbandykite ir jūs. Galbūt tokią silkutę norėsite pasiruošti žiemos šventėms. Receptą rasite žemiau:
Ir pabaigai – tikrų tikriausias, pats pačiausias ir populiariausias desertas!
Žagarėliai iš tešlos su kefyru
„Pagaliau ir aš turiu tobulų žagarėlių receptą, už kurį esu dėkinga poniai Onutei. Kepiau jau ne kartą – visada pavyksta ir yra labai skanūs.
Žinote posakį „Kartą paragavęs – negali sustot“? Kalbant apie šiuos žagarėlius jis puikiai tinka“, – tikina vilnietė Audronė Zemenskienė, puikiųjų žagarėlių receptu pasidalijusi su „Skonio“ skaitytojais.
Visą receptą rasite čia:
Visiems laimėtojams atitenka mūsų partnerio – „Iceco žuvis“ prizai – šventiniai „Zigmas“ produkcijos rinkiniai, kuriuos sudaro švenčių stalui puikiai tinkantys lašišos ir silkės gaminiai.
Su laimėtojais susisieksime asmeniškai.
Ramaus laukimo ir gardžių švenčių visiems!