„Su šiuo tortu užaugau, nes jis buvo kepamas per visas didžiausiais šventes. Buvau jį šiek tiek primiršęs, bet turėjau progą vėl prisiminti“, – laidos vedėjai Beatai Nicholson pasakoja A. Plindinas.
Floristas turi kiek neįprastą pomėgį – saldumynus gamina naktį: „Šį pomėgį atradau visai neseniai. Visuomet kepdavau desertus, pyragus, sausainius. Kepti šį tortą buvo savotiškas kulinarinis iššūkis – reikia ne tik žinių, bet ir įdėti labai daug meilės bei šiek tiek fantazijos. Kaip ir gaminant bet kokį maistą – jei darysime atmestinai, galbūt ir bus gražu, bet nebus skanu.“
Pasak jo, šis „Medutis“ – pats skaniausias, o pagaminti taip pat nesunku, tik reikia turėti laiko ir kantrybės. Nors medaus torte nedaug, jo skonį sustiprina cinamonas, o paįvairina ir išskirtinumo suteikia kepinti riešutai ir džiovintos spanguolės.
A.Plindinas tokiu kepiniu siūlo ne tik papuošti šventinį stalą, bet ir įteikti kaip dovaną: „Iškepti ir padovanoti tortą – labai įdomu, nes meti iššūkį sau ir suteiki malonumą kitiems. Visi mėgsta gauti dovanų tortą.“
Senovinis „Medutis“
Tešlai reikės:
50 g sviesto,
2 šaukštų medaus,
1 stiklinės cukraus,
3 kiaušinių,
4,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio ar daugiau cinamono.
Kremui reikės:
1 litro grietinės (30 %),
0,5 stiklinės miltinio cukraus,
1 citrinos sulčių,
100 g kepintų smulkintų riešutų,
100 g mirkytų razinų arba džiovintų spanguolių,
Paruošimo būdas – laidos įraše: