Temperamentingasis virtuvės šefas Gianas Luca Demarco iškepė lietuvišką vištieną su azijietiškais prieskoniais. Jam šis patiekalas sužadino malonius prisiminimus apie vaikystę.
Ali Gadžijevui jo naudoti ingredientai labiau priminė Aziją, nei Italiją, tad jis pasidomėjo, kur gi kolega praleido vaikystę.
Gianas Luca nesutrikęs pašmaikštavo: kinų restorane.
Štai jo receptas. Išbandykite – nenusivilsite.
Vištų blauzdelės su migdolais
Reikės:
- 600 g vištų blauzdelių be sąnario,
- 0,5 stiklinės sojų padažo,
- 1-2 svogūnų,
- 1 nuluptos česnako skiltelės,
- 2 x 2 cm dydžio šviežio imbiero gabaliuko,
- saujos migdolų drožlių,
- 2 valg. š. miltų,
- 0,5 valg. š. vištienos prieskonių,
- ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.
Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.
Skanaus!