Pagaminamas tikrai nesudėtingai, o rezultatas – vertas švenčių stalo.
Jo receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ pasiūlė kaunietė Neringa L.
Pyragas su špinatais ir lašiša
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 g miltų,
- 125 g sviesto,
- 1 kiaušinis,
- druska.
Įdarui:
- 250 šaltai rūkytos lašišos,
- ryšelis špinatų,
- 250g rikotos sūrio,
- 1 poras (baltoji dalis),
- 2 skiltelės česnako,
- 1 kiaušinis,
- 100 ml grietinėlės,
- prieskonių.
Kaip gaminti
Tešlai sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.
Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą,
ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.
ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.
Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikota. Paruošta mase viską apipilkite ir
pašaukite į 160 laipsnių orkaitę 30 min.
pašaukite į 160 laipsnių orkaitę 30 min.
Skanaus!