„Šių neįprastų blynelių idėją ir receptą nusižiūrėjau nuo žinomo šefo Gordono Ramsey. Kai pamačiau, stebėjausi, kad žmogus, valdantis ne vieną restoraną, gamina tokį paprastą patiekalą.
Tačiau mane sužavėjo vien spalvingas vaizdas, o paragavusi supratau: šiuos blynelius įvertins ir sveikuoliai, ir gurmanai.
Mūsų šeimoje jie labai mėgstami – kepame bent kartą per savaitę. Nes tai ir greita, ir sveika, ir nebrangu“, – tikina mūsų skaitytoja Vaida.
Kukurūzų blyneliai
Reikalingi produktai:
- skardinė konservuotų kukurūzų (340 ml),
- 3/4 puodelio miltų,
- pusė a. š. kepimo miltelių,
- 1 kiaušinis,
- 1/4 puodelio pieno,
- druskos, pipirų,
- žalumynų (kalendrų, petražolių), aitriosios ar saldžiosios paprikos,
- aliejaus kepsneliams kepti.
Kaip gaminti
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinį, pilkite dalį pieno, 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir išmaišykite.
Suberkite nusunktus kukurūzus, dėkite pjaustytų žalumynų, aitriosios ar saldžiosios paprikos pagal skonį. Išmaišykite. Jeigu per sausa, pilkite šiek tiek pieno. Tešla turi būti tirštoka. Masę turi sudaryti 1/3 tešlos, o likusią – kukurūzai ir kiti ingredientai.
Kepkite kepsnelius įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Patiekite su jogurtiniu padažu: graikišką jogurtą sumaišykite su skiltele trinto česnako, druska ir citrinų sultimis. Jei mėgstate aštriau – jogurtą gardinkite aitriosiomis paprikomis. Dėl kukurūzų šie blyneliai yra salsvoki, todėl prie jų labai tinka aitrūs pagardai.