Jos siūlomą patiekalą – marinuotą silkę – užtrunka pagaminti vos dešimt penkiolika minučių, jam tereikia vos kelių ingredientų, tačiau jis patinka kone visiems, net ir tiems, kurie paprastai į silkę žiūri abejingai.
„Iškart noriu prisipažinti, kad nesu šio recepto autorė, kažkada seniai jį radau vienoje populiarioje vaikus auginančių mamų grupėje. Daugelio galbūt nepriblokš šis receptas, bet jei tik yra nebandžiusiųjų – labai rekomenduoju.
Per beveik penkerius metus, kiek gaminu šią silkę, nesulaukiau abejingos ragavusiųjų reakcijos. Visi tik giria. Beje, suskaičiavau, kad patiekalo savikaina nesiekia net trijų eurų.
Na štai, tarsi išvardinau, kodėl ryžausi parašyti į „Skonio“ rubriką ir dar pati nufotografavau. Tiesa, prisipažinsiu, kad silkę labai sudėtinga gražiai nufotografuoti, tad atsiprašau už netobulas nuotraukas“, – rašo Regina.
O mes dalijamės jos receptu.
Marinuota silkė
Reikalingi produktai:
- 2 silkės (visada perku tik su galvom);
- 3 svogūnai;
- 1 morka (jei mėgstate jas, dėkite 2);
- 50 ml acto (aš naudoju obuolių);
- 3 lauro lapeliai;
- keli juodieji pipirai;
- 2 šaukšteliai medaus;
- 200-300 ml vandens (priklauso nuo stiklainių talpos, aš naudoju du po 350 ml, tai pilu 250 ml vandens).
Kaip gaminti
Silkę išdarinėkite (kas nežino, kaulelius patogu išrankioti pincetu), supjaustykite ir dėkite į stiklainį sluoksniuojant su pjaustytais svogūnais bei morkomis.
Tada dėkite pipirus bei lauro lapus
Atskirai indelyje išmaišykite šiltą vandenį su actu ir medumi. Užpilkite ant silkės, kad apsemtų. Viskas. Dėkite į šaldytuvą bent pusdieniui, kad pasimarinuotų.