Šios salotos puikiai tiks Kalėdoms, Naujųjų sutiktuvėms, šeimos šventei ar laukiant draugų. Ilgai ant stalo neužsigulės.
Dalinamės Liudmilos receptu.
Vištienos salotos su kriaušėmis, spanguolėmis, sūriu ir graikiniais riešutais
Reikalingi produktai
Salotoms:
- 2 vištienos krūtinėlės,
- 1 pakelis ožkų sūrio,
- 2 kriaušės,
- 1 puodelis džiovintų spanguolių,
- 1 puodelis graikinių riešutų,
- 2 salotų gūžės,
- 1/5 arbatinio šaukštelio česnako, druskos (arba pagal skonį)
- 1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Padažui reikės:
- 3 arbatinių šaukštelių balzaminio acto,
- 1 v. š. garstyčių,
- 1 česnako skiltelės,
- 1/2 puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
- 1/4 šaukštelio druskos,
- 1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Gaminimas
Vištienos krūtinėles perpjauti perpus išilgai ir iš abiejų pusių apibarstyti česnaku, druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos krūtinėlę pakepinti keptuvėje, kai iškeps, dėti ant pjaustymo lentos ir supjaustyti juostelėmis.
Keptuvėje pakepinti graikinius riešutus. Į didelį dubenį sudėti suplėšytus salotų lapus, supjaustytas kriaušes, džiovintas spanguoles, graikinius riešutus, ožkos sūrį ir supjaustytą vištieną.
Tada ruošiame padažą: visus padažui skirtus ingredientus sumaišome, suplakame ir tada užpilame ant paruoštų salotų, dar kartą viską sumaišome ir skanaujame.