„Šis receptas skirtas pažengusiems – ne naujokui virtuvėje. Tam reikia turėti įgūdžių, jausti, kaip ir ką daryti“, – įspėja A. Straubergaitė.
Ji pati šį prieš kelis dešimtmečius itin populiarų skanėstą išmoko kepti dar būdama maža – padėdavo gaminti mamai.
„Tai mano vizitinė kortelė, o pomėgis atėjo iš mamos. Visuomet nuo vaikystės juos šeimoje kepdavome“, – sako ji.
Ištekėjusi Agnės mama gaminti nemokėjo, todėl ėjo į kulinarijos kursus – būtent ten ji sužinojo šių sausainių receptą. „Be to, čia į pagalbą puikiai galima pasikviesti ir vaikus – jie mažais rutuliukais paruoš tešlą, o jūs kepsite“, – pataria A. Straubergaitė.
Riešutėliai
Reikės:
400 g sviesto,
200 g cukraus,
2 kiaušinių,
700–800 g miltų,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepti:
1 skardinės virto kondensuoto pieno.
Gaminimo būdas – laidos įraše:
Parengė Gertrūda Stripeikytė