Vienais metais susirenka daugiau, kitais mažiau – vieni išvyksta ieškoti laimės svetur, kiti, deja, palieka mus ne savo noru.
Bet visada pagrindinis patiekalas būna keptas kalakutas su daržovėmis ir obuoliais. Receptas paprastas, bet patikimas ir skanus“, – rašo Aušra Žukauskienė, dalindamasi savo švenčių receptu.
„Dažniausiai kepu kalakutieną, bet galima ir vištieną bei kiaulieną. Mėsą įtrinu paruoštu mišiniu – pipirai, druska, smulkinti česnakai, kmynai. Palaikau 2-3 valandas, tada dedu į kepimo rankovę.
Kartu kepu su įvairiomis supjaustytomis daržovėmis – bulvėmis, morkomis, galima dėti kalafiorų, paprikos. Man labai patinka įdėti obuolių ir džiovintų slyvų. Vienu žodžiu – fantazuoti. Skanaus!“ – palinkėjo Aušra.