Keturi kalėdiniai patiekalai, kurie pritrauks į namus sėkmę

2018 m. gruodžio 9 d. 15:19
Receptas
Kadangi kiti metai – Kiaulės, daugelis ėmė juokauti, kad laukia daugybė kiaulysčių. Visgi yra kiek kitaip. Daugelyje šalių kiauliena yra gerovės, sėkmės, laimės bei sotaus gyvenimo simbolis. 
Daugiau nuotraukų (4)
Pavyzdžiui, ispanai netgi kepa kiaulės formos sausainius ar kitus pyragėlius. Tad panašu, kad be šios mėsos patiekalų šiemet neišsisuksime, tačiau kaip ją patiekti įdomiai? 
Į šį klausimą atsako internetinės ispaniško kumpio parduotuvės atstovas Andrius Petraitis. Jis paruošė keletą užkandėlių receptų. Jas paruošę  galėsite pavaišinti pagrindinio patiekalo lūkuriuojančius artimuosius ar nusinešti į svečius.
Kumpio ir džiovintų slyvų užkandėlė
Reikės: 24 džiovintų slyvų be kauliukų, 24 plonų kumpio juostelių, 100 g kieto sūrio.
Paruošimas: sūrį supjaustome kubeliais. Įpjauname slyvą ir įdedame į ją sūrio gabaliuką. Tada ją apsukame kumpio juostele ir persmeigiame mediniu smeigtuku. Paruoštus suktinukus sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame 20 minučių 200°C temperatūroje. 
Užkandukai su čioriso dešra
„Tai gardėsis, be kurio ispanai savo stalo neįsivaizduoja. Paruošti šį užkandį paprasčiau nei paprasta, o įvardintas proporcijas galite koreguoti pagal savo poreikius. 
Paskrudinkite baltos duonos riekes, geriausia perpjaukite per pusę. 
Tuomet pakepinkite 2 čioriso dešreles, kurios turi būti perpjautos per pusę, kol apskrus. Galiausiai įdėkite keptų ir marinuotų paprikų apie 70 gramų ir palikite kelioms minutėms su dešrelėmis. Na, ir pabaigai, kai visus ingredientus sudėsite ant batono, uždėkite gražgarsčių – skonis bus tobulas“, –  gardžiu receptu dalijasi internetinės ispaniško kumpio parduotuvės atstovas A. Petraitis.
Keptos bulvės, įdarytos šonine ir sūriu
Reikės: 4 vidutinio dydžio bulvių, 1/4 puodelio sviesto, 1 puodelio grietinės, 1 puodelio susmulkinto čederio sūrio, 4 iškeptų ir susmulkintų šoninės juostelių, 3-4 supjaustytų svogūno laiškų.
Paruošimas: gerai nuplautas bulves su lupenomis aptepkite aliejumi ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 1 valandą. Iškeptas bulves perpjaukite perpus ir šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Dubenyje sutrinkite bulvės minkštimą su sviestu, sudėkite grietinę, apkeptą ir supjaustytą šoninę bei supjaustytus svogūnų laiškus. Šiuo įdaru pripildykite bulvių puseles ir jų viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris gražiai išsilydys ir apskrus. 
Lavašo suktinukai su kiauliena
„Šį receptą ruoškite priklausomai nuo svečių kiekio. Pirmiausiai galite išbandyti su keliais lavašo lakštais. Ant jų galima patepti pomidorų tyrės ar lydyto sūrelio.
Garnyrui paruošti naudokite maltą kiaulieną, į kurią prieš tai įdėkite prieskonių pagal skonį. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, iš pradžių geriau pakepinkite svogūną, tuomet dėkite paruoštą kiaulieną, galite įmesti ir smulkiai papjaustytos paprikos. Jei nenorite vargti su malta kiauliena, vietoj jos mažais gabaliukais supjaustykite čioriso dešrą. Tik tuomet jokių prieskonių dėti nebereikės.
Galiausiai ant lavašo paskirstykite paruoštą garnyrą, negailėkite sūrio ir lavašą susukite. Štai ir lengvai pagaminamas užkandis. Prieš patiekiant galite dar įdėti pakaitinti į orkaitę!“ - lengvą ir greitą receptą išduoda internetinės ispaniško kumpio parduotuvės atstovas A. Petraitis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.