Bet viskas taip gerai pavyko, kad negaliu nepasidalinti!
O geriausias dalykas – naudojant kokosų aliejų, avižinius miltus ir graikišką jogurtą – šis skanėstas bus tik nedidelė nuodėmė.
Dabar dėl miltų: faktas, kad gausis sveikesnis šokoladainis, jei naudosite migdolų ar avižų miltus. Bet iš esmės tinka bet kokie miltai. Tad jei spintelėj rasit tik paprastus kvietinius, išeis ne ką prastesnis desertas.
Dėl kokosų aliejaus: tinka ir sviestas! Tad jei nebijote papildomų kalorijų – drąsiai naudokit.
Dėl cukraus: taip taip, cukrų naudosim. Kad ir kaip bebūtų, tai yra saldumynas. Kokį rinktis, jūsų valia – kokosų, rudąjį ar baltą cukrų.
Šokoladainis su graikišku jogurtu
Reikės:
- 6 v. š. miltų;
- 4 v. š. 100% kakavos miltelių;
- 100g juodo (bent 70% turinčio kakavos) šokolado;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- 100 g cukraus;
- 300 g graikiško jogurto;
- 2 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos.
Glajui reikės:
- 100 ml riebesnės grietinėlės;
- 50 g juodo šokolado;
- saujos lazdyno riešutų.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių. Indą, kuriame kepsite pyragą, ištepame kokosų aliejumi (ar sviestu).
Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, kakavą bei druską.
Puode (ar keptuvėje) ištirpiname šokoladą kartu su kokosų aliejumi, į pabaigą beriame cukrų.
Didesniame dubenyje sumaišome ištirpintą šokoladą su kokosų aliejumi bei cukrumi, įmušame kiaušinius, dedame graikišką jogurtą. Gerai išmaišome. Pamažu įmaišome miltų ir kakavos mišinį. Viską dar kartą labai gerai išmaišome.
Pilame į kepimo indą, šauname į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes. (Jei indas nedidelis, bet aukštesnis, gali prireikti ir 30 min.)
Kol kepa, pasigaminame glajų: puode ištirpiname šokoladą, įmaišome grietinelę, pakaitiname, bet neleidžiame užvirti. Leidžiame atvėsti. Smulkiai sukapojame lazdyno riešutus.
Ant jau iškepusio pyrago pilame glajų, paskirstome, kad viskas paviršius tolygiai pasidengtų. Užberiame lazdyno riešutų.
Leidžiame bent pusvalandį atvėsti arba iki tol, kol glajus sukietės. Jei nekantraujat, dėkit į šaldytuvą arba neškit į balkoną.
Receptu pasidalijo „But first – food“