M. Aušra tikina, kad virtuvėje dažniau suktis pradėjo netikėtai. Jis suprato, kad atsipalaiduoti ir pasimiršti padeda būtent maisto gamyba.
„Praėjusią žiemą buvo ganėtinai sunkus laikotarpis – nieko dramatiško, bet galvoje buvo sunku. Galvojau, ką galėčiau padaryti su savimi ir savo laisvalaikiu ir nusprendžiau išbandyti pagaminti kaneles“, – sako žurnalistas.
Nors iš pradžių kanelės pasirodė sunkiai įveikiama užduotis, tapo tikru malonumu ir savotiška terapija: „Kanelės atrodė sudėtingas dalykas – ne visi jų imasi, bet tai tapo puikiu iššūkiu pravalyti galvą. Kai išbandžiau, supratau, kad kanelių kepimas – geriau, nei ėjimas pas psichologą.“
Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste – ten jas pradėjo gaminti vienuolės, miltus pradėjusios maišyti su cukrumi, o vėliau šis kepinys išplito visame pasaulyje.
Kanelės (48 nedidelės kanelės)
Reikės:
250 g cukraus,
100 g miltų,
žiupsnelio druskos,
3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus,
2 šaukštų romo,
2 kiaušinių ir 2 trynių,
50 g lydyto sviesto,
1/2 litro pieno,
lydyto sviesto formelėms ištepti,
cukraus formelėms.
Paruošimo būdas – laidos įraše.