Receptu pasidalijo Odeta Kudopčenkienė.
Kalėdinės eglutės
Reikės:
- 250 g miltų,
- 200 g cukraus,
- 1/2 a. š. druskos,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 50 g kakavos miltelių,
- 6 v. š. aliejaus,
- 1 v. š. acto,
- 1 st. vandens.
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Sumaišykite šlapius produktus (aliejų, actą ir vandenį) iki vientisos masės.
Visus produktus sumaišykite drauge iki vientisos masės ir supilkite į kepimo skardelę, kurioje patiesta kepimo popieriaus.
Kepkite apie 20 - 30 min., kol pyragas iškeps.
Atvėsinkite.
Supjaustykite pyragą trikampiukais.
Puoškite pagal fantaziją.
Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.
Silkė pagal močiutės receptą, marinuota kepta žuvis, lašišos užpiltinė, mišrainė, spanguolių kisielius, kepta žąsis, brandintas pyragas – ar jau žinote, kokiais patiekalais pradžiuginsite šeimą per didžiąsias metų šventes?
Pasidalinkite geriausiais savo receptais su portalo lrytas.lt skaitytojais ir dalyvaukite konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.
Penkių geriausių ir daugiausia skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – „Iceco žuvis“ prizais – šventiniais „Zigmas“ produkcijos rinkiniais, kuriuos sudaro švenčių stalui puikiai tinkantys lašišos ir silkės gaminiai.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis. Taip pat trumpai prisistatykite, aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 14 dienos adresu skonis@lrytas.lt
Receptų kiekio neribojame.
Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose „Skonio“ konkursuose.
Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Lrytas.lt Skonis“
Laimėtojus skelbsime gruodžio 17 dieną.
Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais. Tegu šventės prasideda jau dabar!