Tikimės, kuris nors ar keletas receptų įsitvirtino jūsų virtuvėje, o jei ir nutarėte, kad tai ne jūsų skonio patiekalas, pažadame – receptų bus ir kitąmet, tad tikrai rasite sau patinkantį.
Šiandien vertiname troškinius. Juk tuomet, kai už lango ūžauja šaltas vėjas, namai, kvepiantys šiltu ir gardžiu troškiniu, yra jaukiausia vieta pasaulyje.
Dėmesio vertų pasiūlymų ras ir tie, kurie gruodį pasninkauja, ir negalintys be mėsos.
Skelbiame penkis šiemet skaitytojams labiausiai patikusių troškinių receptus.
Sotus ir itin gardus avinžirnių troškinys
„Šiuo metu tai pats mėgstamiausias troškinys, nes sušildo, yra tikrai sotus ir dar iš sveikuoliškų produktų: avinžirnių, lapinių kopūstų, paprikos. O lėkštėje – spalvų puokštė: geltona, žalia ir raudona.
Šis naujas receptas į mūsų namus įpūtė gaivaus vėjo. Kai užtikau jį internete, iškart supratau: noriu išbandyti. O kai pagaminau, jis taip patiko šeimai, kad kitą dieną teko virti dar kartą“, – rašo recepto autorė.
Reikės:
- 1 skardinės virtų konservuotų avinžirnių (arba atitinkamą kiekį išsivirkite patys),
- 1 raudonosios paprikos,
- kelių šakelių lapinių kopūstų,
- alyvuogių aliejaus,
- 1 svogūno,
- kelių skiltelių česnako,
- druskos,
- a. š. kario prieskonių,
- pusės a. š. ciberžolės miltelių,
- 300-400 ml kokosų pieno.
Visą receptą rasite čia: „Sotus ir itin gardus avinžirnių troškinys: niekas net nepasiges mėsos“
Vištų širdelių troškinys
Tai troškinys tikriems mėsos mėgėjams! Paprastas, gardus ir šaltą dieną puikiai tinkantis patiekalas.
Reikės:
- 700 g širdelių,
- 1 svogūno,
- 6 skiltelių česnako,
- didelės morkos,
- 200 ml grietinėlės,
- druskos, pipirų, baziliko, petražolių.
Visą receptą rasite čia „Vištų širdelių troškinys – paprastas, nebrangus ir tikrai gardus“
Perlinių kruopų ir grybų troškinys
„Dienoms, kai nesinori mėsos – puikus pasiūlymas. Iš paprastų produktų pagamintas troškinys iškart buvo įtrauktas į namų virtuvės topus. Patiekalas patogus ir tuo, kad iš anksto išsivirus perlinių kruopų jį pagaminti galima labai greitai. Manau, kad puikiai tiktų ir grikiai“, – rašo recepto autorė.
Reikės (iš nurodyto kiekio išeis 2-3 porcijos):
- 1 puodelio perlinių kruopų,
- 150-200 g grybų, supjaustytų gana stambiais gabalėliais,
- 2 vidutinio dydžio svogūnų, supjaustytų pusžiedžiais,
- augalinio aliejaus (rapsų, saulėgrąžų),
- alyvuogių aliejaus,
- druskos, juodųjų pipirų,
- džiovintų čiobrelių,
- 2 česnako skiltelių,
- 3 v. š. sviesto,
- 2 v. š. citrinų sulčių,
- 50 g tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio,
- kapotų kalendrų ar petražolių.
Visą receptą rasite čia: „Perlinių kruopų ir grybų troškinys – iškart įtraukėme į savo virtuvės topus“
Troškinti rauginti kopūstai, gardinti džiovintais grybais ir pupelėmis
„Ilgais ir šaltais vakarais, už lango ūkaujant atšiauriam vėjui, sunku pranokti ant viryklės iš lėto burbuliuojantį skalsų daržovių troškinį, kuris namus pripildo kvapnios šilumos.
Šis troškinys būna dar gardesnis antrą arba trečią dieną, kai subręsta ir atsiskleidžia visų sudedamųjų dalių skoniai, todėl jį visada gaminu dideliais kiekiais.
Tikrai kartosime, ir dar ne kartą, tiršto padažo likučius prikaistuvyje išdažydami juodos duonos kąsneliais“, – rašo autorė.
Reikės:
- 45 g džiovintų grybų;
- 500 g raugintų kopūstų;
- 250 g šviežių kopūstų;
- 1 litro karšto daržovių sultinio (gali prireikti dar apie 125 ml papildomo daržovių sultinio);
- 3 kvapniųjų pipirų žirniukų;
- 2 laurų lapų;
- 4 valgomųjų šaukštų aliejaus kepti;
- 1 didelio svogūno;
- 3 vidutinio dydžio morkų;
- 90 g minkštų džiovintų slyvų;
- 1/2 valgomojo šaukšto medaus;
- 1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono;
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino;
- 400 g virtų pupelių;
- druskos ir šviežiai maltų pipirų;
- saujos smulkintų krapų.
Visas receptas čia: „Troškinti kopūstai be mėsos: iškart gaminkite daugiau“
Orkaitėje ruoštas daržovių troškinys su kukuliukais
„Pagaminusi šį troškinį vyliausi, kad liks ir kitai dienai, nes darbų turiu iki kaklo, bet klydau... Žodžiu, troškinio neliko. Buvo skaniau nei skanu“, – rašo recepto autorė.
Reikalingi produktai:
- 1 nedidelis baltagūžis kopūstas,
- 500 g kiaulienos faršo,
- 1 kiaušinis,
- 1 skiltelė česnako,
- 2 morkos,
- 2 saldžios paprikos,
- 3 bulvės,
- 1 aitrioji paprika,
- 200 ml sultinio arba vandens,
- pagal skonį džiovintų žolelių mišinio,
- druskos,
- pipirų,
- aliejaus šlakelis.
Visą receptą rasite čia: „Daržovių troškinys su kukuliukais – šeima suvalgė iki paskutinio šaukšto“