Erika Česnavičiūtė siūlo žiemos stalą paįvairinti puikiomis burokėlių salotomis, kurias pamėgs visa šeima. „Prižadu daug nuostabaus skonio“, – patikino ji.
Dalijamės receptu.
Keptų burokėlių salotos su sūriu ir spanguolėmis
Reikalingi produktai:
- 6 burokėliai,
- 180 g ožkų (arba fetos) sūrio,
- 200 g gražgarsčių,
- ½ stiklinės džiovintų spanguolių,
- ½ stiklinės graikinių riešutų.
Padažui:
- ½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
- 3 v. š. balzaminio acto,
- 1 v. š. garstyčių,
- 1 skiltelė išspausto česnako,
- ¼ v. š. druskos,
- 1/8 v. š. pipirų.
Gaminimas
Folija apvyniokite kiekvieną burokėlį, sudėkite į kepimo indą ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol burokėliai pasidarys minkšti. Išimkite iš orkaitės burokėlius, išpakuokite ir leiskite jiems atvėsti iki kambario temperatūros, tada nulupkite odą ir supjaustykite puselėmis.
Keptuvėje pakepinkite graikinius riešutus, kol gražiai apskrus iki auksinės spalvos.
Į salotų indą sudėkite supjaustytus burokėlius, sūrį, gražgarstes, džiovintas spanguoles bei graikinius riešutus.
Salotų padažui skirtus ingredientus suplakite ir sumaišykite su salotomis.