Neringa L. „Skonio“ skaitytojams siūlo savo šventinės silkės receptą, kuriai ypatingo skonio suteikia saldžios razinos, o žiupsnelis cinamono – šventiškumo.
Išbandykite!
Šventinė silkė
Reikalingi produktai:
- 500 g silkės filė,
- 2–3 svogūnų
- 100 g razinų (ir tamsių, ir šviesių),
- 3 šaukštai aliejaus,
- 4 šaukštai pomidorų padažo,
- žiupsnelis kvapiųjų pipirų ir cinamono.
Kaip gaminti
Razinas išmirkyti vandenyje keletą valandų ar geriausiai – per naktį.
Svogūnus smulkiai supjaustyti, kartu su razinomis patroškinti keptuvėje. Baigiant troškinti sudėti prieskonius, cinamono žiupsnelį, pomidorų padažą. Palaukti, kol viskas atvės.
Tiktai kai atvės, galima dėti šalia supjaustytos silkutės arba viską sumaišyti.
Skanaus!