Silkė su razinomis: paruošti paprasta, o rezultatas – šventiškas

2018 m. gruodžio 4 d. 14:15
Lrytas.lt
Receptas
Koks švenčių stalas be silkių! Silkė po patalais, silkė su grybais, silkė su sėklomis – senos ar naujos patiekalų idėjos daugeliui pravers prieš Kūčias.
Daugiau nuotraukų (1)
Neringa L.  „Skonio“ skaitytojams siūlo savo šventinės silkės receptą, kuriai ypatingo skonio suteikia saldžios razinos, o žiupsnelis cinamono – šventiškumo.
Išbandykite!
Šventinė silkė 
Reikalingi produktai:
  • 500 g silkės filė,
  • 2–3 svogūnų
  • 100 g  razinų (ir tamsių, ir šviesių), 
  • 3 šaukštai aliejaus,
  • 4 šaukštai pomidorų padažo,
  • žiupsnelis kvapiųjų pipirų ir cinamono.
Kaip gaminti
Razinas išmirkyti vandenyje keletą valandų ar geriausiai – per naktį. 
Svogūnus smulkiai supjaustyti, kartu su razinomis patroškinti keptuvėje. Baigiant troškinti sudėti prieskonius, cinamono žiupsnelį, pomidorų padažą. Palaukti, kol viskas atvės. 
Tiktai kai atvės, galima dėti šalia supjaustytos silkutės arba viską sumaišyti. 
Skanaus!
silkėsilkėsrazinos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.