Sidona Norienė pasidalijo patiekalo, kuris taps tikra stalo puošmena, receptu.
„Receptas man ypatingas tuo, jog taip ruošti lydeką mane išmokė draugė. Tokią lydeką gaminu tik ypatingoms progoms ir Kalėdoms, ir ji visada būna šventinio stalo puošmena“, – rašo ponia Sidona.
Štai jos receptas.
Orkaitėje kepta farširuota lydeka
Reikalingi produktai:
- lydeka – 2 kg,
- kiaulienos lašinukai – 200 g,
- kiaušiniai – 3 vnt.,
- svogūnai – 1 vnt.,
- morkos – 2 vnt.,
- žuvies prieskoniai,
- vegeta arba druska pagal skonį,
- juodieji pipirai,
- salotos, daržovės, citrina papuošimui.
- Majonezas pagardinimui.
Kaip gaminti
Išvalome lydeką, nulupame odą, išimame kaulą, nuo kaulo nuimame žuvies mėsą. Lydekos odą truputį pasūdome, Žuvies mėsą ir lašinukus sumalame mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkiname stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedame, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir padedame, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdame, nulupame ir padedame, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedame į faršą, kiaušinius supjaustome ir sudedame į bendrą masę, įmušame vieną žalią kiaušinį. Dedame druskos, juodųjų maltų pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir sukišame į lydekos odą.
Skardą ištepame aliejum, įdedame lydeką ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 45-50 min.
Atšalusią lydeką dedame į lėkštę, supjaustome ir papuošiame.
Skanaus!