Verčiau pasigaminkite cukatų – pamatysite, namai iškart pakvips Kalėdomis, o dėl šių saldėsių varžysis visi šeimos nariai.
Jeigu nesuvalgysite ir išsaugosite iki švenčių, jomis galėsite puošti Kalėdų desertus, dėti į pyragus.
Apelsinų žievelių cukatos
Apelsinus švariai nuplaukite su soda, nulupkite žieveles, pašalinkite baltąjį sluoksnį ir dėkite į subenį su vandeniu. Pamirkykite 1-2 dienas, kartais pakeisdami vandenį. Tai padės pašalinti kartumą. O jeigu kartumas jums patinka, praleiskite šį žingsnį.
Nupilkite vandenį, žieveles supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Dėkite į puodą, užpilkite cukraus tiek, kiek sveria žievelės, pilkite vandens, kad vos apsemtų ir atsargiai virkite virš lėtos ugnies, kol žievelės taps minkštos ir skaidrios.
Nupilkite sirupą, atšaldykite, apvoliokite cukruje ir padėkite išdžiūti.
Laikykite sandarioje dėžutėje.