„Visada bijodavau ir neišdrįsdavau gaminti anties krūtinėlės – vis baiminausi ją sugadinti. Bet vieną dieną prisiruošiau, susikaupiau ir padariau generalinę repeticiją prieš Kalėdas.
Dabar žinau – šventiniai pietūs bus tikrai tokie: anties krūtinėlė su uogų padažu“, – rašo Ingrida.
Dalijamės jos receptu – galbūt susigundysite tokią repeticiją padaryti ir jūs. Užtruksite vos 20 minučių – ir pietūs ant stalo.
Anties krūtinėlė su uogų padažu
3 porcijoms reikės:
- antienos krūtinėlės su oda apie 590 g;
- 1 v. š. sviesto;
- 1 sauja šaldytų vyšnių be kauliukų;
- 1 sauja spanguolių;
- 1 sauja aviečių;
- 1 v. š. tamsaus romo;
- 4 v. š. vištienos sultinio;
- 1 v. š. balzaminio kremo ar acto;
- 1 v. š. medaus;
- druskos pagal skonį;
- žiupsnis pipirų.
Kaip gaminti
Anties krūtinėlės odą įpjauname aštriu peiliu rombais. Pabarstome druska ir pipirais. Paliekame pasimarinuoti apie 0,5 val.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Dedame krūtinėlę į keptuvę odele žemyn ir kepame apie 7 min,, nevartydami. Odelė gražiai apskrus ir išbėgs visi riebaliukai. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 5 min. Iškepusią krūtinėlę suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti. Taip krūtinėlė taps minkštesnė ir sultingesnė, nes susigers visos sultys.
Ruošiame padažą. Keptuvėje, kurioje kepė antienos krūtinėlė, paliekame apie 2 v. š. riebalų (kitus atidedame į šalį ir galėsime gardinti keptas bulvės. Juk visi žinom, kad orkaitėje keptos bulvė su ančių ar žąsų riebaliukais yra pačios skaniausios).
Į riebalus supilame romą ir pakaitiname, kol alkoholis išgaruos. Supilame vištienos sultinį, balzaminį kremą ar actą, dedame medų. Padažą pakaitiname apie 5 min. ar šiek tiek daugiau, kol jis pradės tirštėti ir bus reikiamos konsistencijos. Tada suberiame uogas ir pakaitiname dar porą minučių. Pagardiname druska.
Ragaujame, ar nieko netrūksta. Krūtinėlę supjaustome ir patiekiame su uogų padažu. Skanaus.