„Jei nedėsite kiaušinių, šis patiekalas puikiai tiks Kūčių stalui“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Odeta.
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
Reikalingi produktai:
- 500 g garuose virtos lydekos filė,
- 2 kiaušiniai,
- 1 svogūnas,
- 2 riekės baltos duonos,
- 50 ml vandens,
- džiūvėsėlių maltinukams apvolioti,
- druskos pagal skonį,
- maltų pipirų pagal skonį,
- žuvies prieskonių mišinio,
- 150 g žalių žirnelių,
- aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
Lydekos filė sumalame (aš naudojau virtą garuose, tad lengvai išsiėmė visi kauliukai) kartu su svogūnu.
Duoną užpilame vandeniu ir išmirkome. Gerai nuspaudžiame ir sudedame į žuvies masę. Mušame kiaušinius, beriame prieskonius ir gerai išmaišome.
Žirnelius išverdame, perliejame šaltu vandeniu ir sutriname trintuvu.
Imame drėgnomis rankomis žuvies masės, dedame šaukštą žirnelių masės ir padarome maltinukus. Apvoliojame džiūvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame maltinukus iš abiejų pusių.
Jei faršas žuvies per minkštas - įberkite džiūvėsėlių.
Tiekite su norimu garnyru.