Ingrida dalijasi receptu, kuris gali paįvairinti jūsų švenčių stalą.
„Neįsivaizduoju savo šventinio stalo be silkės patiekalų. Juos valgome ne tik per Kūčias, bet norime gardžiuotis ir per Šv. Kalėdas.
Ši gaivi silkutė tikrai gali pakeisti įprastes silkes ir tapti šventiniu patiekalu“, – rašo Ingrida.
Štai jos receptas.
Silkė su apelsinais, poru ir kariu
Reikalingi produktai:
• silkė su galva;
• pusė apelsino;
• poras;
• 1 v. š. majonezo;
• 0,5 a. š. kario.
Kaip gaminti
Silkę išsivalome, pasidarome filė. Supjaustome gabalėliais.
Apelsiną nulupame su baltąja žievės dalimi. Gražiai peiliu išpjauname skilteles.
Porą supjaustome žiedeliais. Majonezą sumaišome su kariu.
Į lėkštę gražiai dedame silkės gabalėlius, apelsino skilteles, pabarstome porais. Užtepame pagardinto majonezo.
„Jeigu tik norisi, visą silkę galite maišyti su daugiau majonezo, bet man jo daug nesinorėjo“, – patikino Ingrida.